Nürburgring wordt stuk veiliger met nieuwe ‘digitale infrastructuur’

Nürburgring wordt stuk veiliger met nieuwe ‘digitale infrastructuur’

De miljoeneninvestering gaat binnenkort van start

Nürburgring, veiligheid, digitale infrastructuur, 2025, systeem, AI, LED-borden, camera, Duitsland, Hart voor Auto's

Het is niet heel gek dat de Nürburgring Nordschleife beter bekend staat als ‘de Groene Hel’. Zoek maar eens op YouTube naar ‘Nürburgring Crash Compilation’. Dat zijn een heleboel overenthousiaste BMW-rijders en onervaren jongeren in hun Renault Clio. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gevreesde olievlekken op de baan.

De Nürburgring wil het circuit daarom met ‘baanbrekende’ technologie gaan uitrusten. Carbuzz meldt dat er voor deze digitale infrastructuur zo’n 12 miljoen euro vrijgemaakt is. Zo moeten hoogwaardige camerapalen en ingenieuze LED-borden het veiliger gaan maken op het asfalt. Ook zouden ongelukken sneller herkend moeten worden, en waarschuwen ze andere bestuurders voor het gevaar.

Kilometers aan circuit onder controle zien te krijgen

De ruim 21 kilometer aan asfalt maakt de Nürburgring natuurlijk enorm lastig om te beheren, en marshalls klagen ook al jaren over de ‘chaos’ tijdens publieke momenten of recordpogingen van automerken. Het nieuwe systeem – naar verwachting in 2025 klaar – kan een oplossing bieden. We zijn benieuwd hoe dit op den duur in zijn werking gaat.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.