[Video] 2014 Nürburgring crash compilatie

[Video] 2014 Nürburgring crash compilatie

De Nürburgring, een legendarisch circuit in Duitsland dat vaak wordt gebruikt door autofabrikanten die er nieuwe auto’s uittesten maar ook trekt het circuit bijzondere auto’s van over heel de wereld. Zo nu en dan gaat het helaas ook wel eens mis, het circuit staat immers ook bekend om zijn verraderlijkheid, iets waar onlangs een Koenigsegg Agera R de gevolgen van ondervond.

Youtuber rallyeoberehe staat vaak met zijn camera langs Nordschleife om zoveel mogelijk auto´s vast te leggen. Niet gek dus dat hij regelmatig op de juiste plek staat wanneer het misgaat. Het afgelopen jaar heeft hij dan ook talloze ´crashes´ gefilmd en deze kun je allemaal terugvinden in de video hierboven!

Geschiedenis
In het weekend van 18 en 19 juni 1927 opende de Nürburgring voor het eerst haar deuren. Vroeger voerde het parcours de rijders over 28 km en bestond uit de Nordschleife (22,8 km ) en Südschleife (7,7 km), langs 173 bochten. Het circuit groeide in de jaren erna uit tot één van de beroemdste circuits ter wereld. Sinds de bekende Oostenrijkse Formule 1-coureur Niki Lauda er in 1976 een zware crash maakte wordt ‘De Groene Hel’, zoals dit circuit genoemd werd, niet meer gebruikt voor Formule 1-races.

Nadat er naast de Nürburgring winkelcentra en een pretpark waren gebouwd, kwam het circuit in financiële problemen en werd het op 17 juli 2012 failliet verklaard. Het circuit had toen een krediet van 330 miljoen euro openstaan bij de eigen Investitions- und Strukturbank en had 13 miljoen euro steun nodig van de Europese Unie, maar de Europese Unie gaf dit geld niet. De schuld bedroeg in 2012 287 miljoen euro en het complex had een waarde van 126 miljoen euro.

De Nürburgring is op 12 maart 2014 verkocht aan de Duitse Capricorn Group, een auto-onderdelenfabrikant. De Nürburgring is verkocht voor 100 miljoen euro, inclusief 25 miljoen euro voor verdere ontwikkelingen. Ze krijgen voor dit geld dan de Nordschleife en de Nürburgring.

Nürburgring-Nordschleife

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.