Nu te koop: Cultclassic & Chiron-killer, de JUN Bonneville 300ZX Z32

Nu te koop: Cultclassic & Chiron-killer, de JUN Bonneville 300ZX Z32

300ZX

Hoe is het om met 400+ km/h rond te bonjouren? Heb je een Bugatti Chiron, dan zou je het ons kunnen vertellen. Maar die kans achten wij nul. Wat als je dat gevoel wil ervaren, maar geen 2 miljoen euro wil spenderen? Doe dan eens een bod op deze JUN Bonneville 300ZX Z32.

De watte? Ja, de JUN Bonneville 300ZX Z32. Het kan met deze cultklassieker. In de jaren 90′ bracht deze auto de term ‘sportwagen’ naar een nieuw niveau in Amerika en Japan. De tuner JUN vond het standaard vermogen van de Twin Turbo Japanner maar laf. ‘Man, man, man net 300 pk, ik kan net zo goed gaan fietsen!’ moet hij gedacht hebben, want de slogan ‘dit is serieuzen handel’ is niet gelogen. (Lees deze even met een Brabantse tongval)

De motor drukt nu 985 pk op de achterwielen. Dat is een McLaren 720S en een Volkswagen Golf GTI Clubsport in een. Hoe JUN dat voor elkaar gekregen heeft? Houd het op twee Group C turbo’s uit de schappen van Porsche. Een vermogen an jewelste, en dat in de jaren 90!? Dan moet er natuurlijk ook iets aan de aerodynamica van de toch al soepel ogende spleetoog gedaan worden. Het meest opzichtig aangepaste onderdeel is de diffusor die een ongelooflijke partij downforce moet creëren en die taak ook ten volste vervult. Want hoe wil je anders een topsnelheid van 421,5 km/h per uur halen en in een rechte lijn blijven rijden?

Maar nu het allerbelangrijkste, het prijskaartje. Houd je hart vast. Het veilinghuis, BH Auctions, schat dat de auto tussen de 8 en 11 miljoen yen op moet brengen. Omgerekend zo’n €60.000,- tot €80.000,-. Een Chiron-killer voor zo’n habbekrats! Wat ons betreft het koopje van het jaar!

300ZX

300ZX

300ZX

300ZX 300ZX

300ZX

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.