Nu al ‘tweedehands’ Ferrari SF90 Stradale te koop!

Nu al ‘tweedehands’ Ferrari SF90 Stradale te koop!

En je kunt kiezen! Ga je voor geel of kies je toch voor Ferrari-rood?

Ruim anderhalf jaar geleden werd de Ferrari SF90 Stradale geïntroduceerd. De geruchten waren waar: Ferrari komt met een hybride sportwagen met maar liefst 1000 pk onder de rechtervoet. Voor de F1-fans onder ons komt de naam SF90 bekend voor. Het is namelijk de naam van de Formule 1 auto waarmee Sebastian Vettel en Charles Leclerc vorig seizoen over de GP-circuits scheurden. De naam Stradale betekent dat het een straatversie is van een racewagen, dit is nu echter niet het geval: de SF90 Stradale beschikt niet over F1 techniek. Het chassis is compleet nieuw en borduurt weer voort op de huidige designtaal van Ferrari. Het lijkt enigszins op de nieuwe F8 Tributo, alleen ziet dit er net wat strakker uit. Wat vooral opvalt is dat de achterlichten vierkant zijn in plaats van rond.

Inmiddels zijn er enkele exemplaren te bewonderen bij de bekende Ferrari dealers in Nederland en is er ook al minstens één exemplaar aan een Nederlandse klant geleverd. Hoewel het model dus hagelnieuw is, worden er nu al twee exemplaren aangeboden bij onze vrienden van Hollmann International.

Je kunt kiezen voor een Giallo Yellow exemplaar met slechts 100 kilometer op de teller of je gaat voor het Rosso Corsa Red exemplaar met bijna 200 kilometer op de teller. Welke kleur je ook kiest, in beide gevallen levert de 4,0-liter V8 een vermogen van 780 pk en een maximaal koppel van 800 Nm. Maar dankzij de ondersteuning van liefst drie elektromotoren komt het totaalvermogen uit op 1000 pk. Dit vermogen is overigens alleen beschikbaar in de zogenoemde ‘Qualify-mode’, wat is afgeleid van Formule 1 auto’s. In deze modus is het vermogen goed voor een 0 naar 100 km/h sprinttijd van slechts 2,5 seconden! Van 0 naar 200 km/h kost slechts 6,7 seconden, en de topsnelheid ligt op 340 km/h.

In Nederland bedraagt de vanafprijs een flinke €448.326,-. Het gele exemplaar mag met je mee naar huis het bedrag van €806.200,- terwijl het rode exemplaar met €788.800,- net iets goedkoper is.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.