Novitec’s Tridente-afdeling doet Maserati Levante!

Novitec’s Tridente-afdeling doet Maserati Levante!

Novitec Maserati Levante

Luxe-SUV’s vallen de laatste jaren enorm in de smaak, waardoor opvallen wat lastig kan zijn. Novitec biedt opties!

De Duitse tuner vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn dat iedereen rondrijdt in dezelfde wagens. Hoewel de doorsnee “tuners treatment” veelal inhoudt dat er veel te veel wordt gedaan met het uiterlijk, blijft Novitec Tridente trouw aan de roots van de auto. Natuurlijk, het blijft een Maserati, maar de Levante is zeker niet het type auto dat ongegeneerd moord en brand schreeuwt, in de hoop om bekijks te trekken.

Ondanks dat Novitec niet een geheel eigen doolhof van filosofieën induikt en zo dicht mogelijk bij de stijl van de originele Levante blijft, is de wagen alsnog voorzien van een behoorlijk portie koolstofvezel. Gelukkig gaan ze niet over-the-top met — volgens Google Translate — ‘la fibra di carbonio’, want slechts een beperkt aantal subtiele details zijn voorzien van het materiaal. Zo zijn de voorste en achterste bumperlippen, de zijpaneeltjes en de diffuser vervaardigd uit carbon. De optie die het meest in het oog springt, komt in de vorm van massieve 22″ velgen, die beschikbaar zijn in vier verschillende kleuren: zilver, (gepolijst) titanium en mat zwart.

Daarnaast ging Novitec aan de slag met de twee verschillende motoren die Maserati in hun Levante levert. De Duitsers wisten uit de V6 diesel net wat extra paarden te peuteren, waardoor het totaal nu uitkomt op 322 pk. Zoals te verwachten is bij een dieselmotor, zijn er zeeën van koppel, wat bij de Levante nog maar eens overduidelijk naar voren komt. De Tridente beschikt na een flinke oppepper over maar liefst 680 Nm! Toch blijkt uit het ‘vrij beperkte’ vermogen dat de sprint naar de 100 km/u stukken moeizamer verloopt dan bij de benzine versie. De diesel moet bijna 1,5 seconde toegeven op de benzineslurper; de wagens doen er respectievelijk 6,2 en 4,8 seconden over.

Even logisch nadenken leert je dat dit riante verschil alles te maken heeft met het motorvermogen. Toch is het verschil groter dan misschien in eerste instante verwacht. Niet schrikken, okay? De benzine V6 heeft ongeveer 170 extra pk’s aan boord ten opzichte van de diesel uitvoering. En, waar de diesel vaak terrein goedmaakt op het gebied van koppel, valt ook dat hier reuze mee. De cijfers van de benzinewagen zijn loeihard: de V6 produceert 494 pk en 660 Nm koppel! Om de ‘dieselfielen’ nog een beetje te troosten, levert Novitec er eventueel nog een Active Sound uitlaatsysteem bij.

Novitec houdt het subtiel, maar gaat wel lekker hun gang. Ik vind helemaal hartstikke mooi!

Novitec Maserati Levante

Novitec Maserati Levante

Novitec Maserati Levante

Novitec Maserati Levante

Novitec Maserati Levante

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.