Novitec sleutelt aan de McLaren GT!

Novitec sleutelt aan de McLaren GT!

Meer dan eens wordt McLaren bekritiseerd omdat het merk met talloze variaties komt van in wezen dezelfde auto, maar de GT kiest voor een aanzienlijk andere benadering door prioriteit te geven aan comfort en bruikbaarheid. Maar aan het eind van de dag is de GT nog steeds een echte McLaren, wat betekent dat je enorm veel vermogen, razendsnelle acceleraties en scherpe handling krijgt, allemaal verpakt in een luxueus GT-pakket.

Novitec heeft nu wat extra pit aan de GT toegevoegd om hem in lijn te brengen met de meer hardcore modellen uit Woking. Er zijn verschillende upgrade-pakketten om uit te kiezen, waarbij de krachtigste pakket moet zorgen voor 707 pk bij 7.450 toeren en een maximaal koppel van 714 Nm bij 6.250 toeren. Ter vergelijking; een standaard McLaren GT haalt 620 pk en 620 Nm uit de 4,0-liter V8. Met de geüpgradede motor van Novitec op zijn plaats, sprint de McLaren GT vanuit stilstand in slechts drie seconden naar de 100 km/h, en dat is 0,2 seconden sneller dan het standaardmodel. Tegelijkertijd is de topsnelheid iets verhoogd van 326 km/h naar 333 km/h.

Naast de gemasseerde V8 bracht Novitec ook enige tijd door in de windtunnel om een subtiele aerodynamische bodykit voor de GT te perfectioneren. Alle nieuw toegevoegde onderdelen zijn gemaakt van carbon fiber om het gewicht onder controle te houden en de visuele impact van de auto te vergroten. Vossen verzorgde een mooie set gesmede wielen met een dubbelspaaks ontwerp van 20 inch aan de voorkant en 21 inch aan de achterkant. De nieuwe wielen worden aangevuld met een verlagingsset waarmee de GT ongeveer 25 mm dichter bij de weg komt. Afronding van de lijst met aanpassingen omvat een roestvrijstalen uitlaatsysteem en een verscheidenheid aan aanpassingen voor het interieur.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.