Novitec pakt de Ferrari 488 Pista aan!

Novitec pakt de Ferrari 488 Pista aan!

Novitec heeft een aardig lijstje aan auto’s die ze hebben aangepakt. Bij de McLaren 720S is meteen te zien dat er flink wat is aangepast, maar in het geval van deze Ferrari 488 Pista ziet ‘ie er op het eerste gezicht niet heel anders uit.

Bij de Pista zit het hem in de details. Novitec wilde het originele design niet al te veel veranderen en heeft een reeks subtiele aanpassingen gedaan. Zo zijn er meer onderdelen van kaal carbon geplaatst zoals de splitter onderaan de voorbumper. Achter op de auto is een carbon spoiler lip geplaatst voor wat extra downforce. De Ferrari velgen zijn vervangen door een nieuwe set velgen die aan de voorkant 21 inch meten, en achter 22 inch. Daarnaast is de auto 35 millimeter verlaagd voor een extra agressieve look.

Uiteraard is er onder de kap ook het een en ander veranderd. Waar de 3.9 liter V8 normaal gesproken 711 PK en 770 Nm koppel produceert, heeft Novitec het vermogen op weten te krikken naar 791 PK en 898 Nm. Hiermee kan de Ferrari in slechts 2.7 seconden van 0 naar 100 accelereren, wat maar 0.2 seconden langzamer is dan de nieuwe Ferrari SF90 Stradale. De topsnelheid ligt nu ook iets hoger, 345 kilometer per uur in plaats van 340 kilometer per uur.

Zoals we van Novitec gewend zijn, is in onderstaand filmpje goed te zien en te horen wat de Pista in huis heeft. Dus zet je koptelefoon op en laat je oren genieten!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.