Novitec McLaren 620R heeft 711 pk!

Novitec McLaren 620R heeft 711 pk!

Als straatversie van de McLaren 570S GT4-raceauto is de McLaren 620R al een hardcore performer te noemen. De autofabrikant maakt er slechts 225 stuks tegen een Nederlandse prijs van €364.000,-. Nu heeft Novitec een exemplaar te pakken gekregen en die kans benut om het model nog scherper en krachtiger te maken.

De McLaren 620R van Novitec duwt de 3,8-liter twin-turbo V8 naar 711 pk en 710 Nm koppel. Ter vergelijking: het standaardmodel moet het doen met 620 pk (goh!) en 620 Nm koppel. Novitec schat in dat de aangepaste versie van de 620R in een zeer snelle 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h kan sprinten en zou kunnen doorstomen naar een topsnelheid van 328 km/h. Dit is een tiende van een seconde sneller tot de 100 km/h en een 6 km/h hogere topsnelheid.

Om deze verbeteringen te bereiken, heeft Novitec plug-and-play-modules die de mapping voor de motorregeleenheid aanpassen. Deze opstelling stelt de bestuurder in staat om met één druk op de knop terug te keren naar de standaard settings. Naast het extra vermogen beweert Novitec dat de gasrespons is verbetert met deze upgrade. De tuner heeft ook een nieuwe uitlaat ontwikkeld die te verkrijgen is in roestvrij staal of in de lichtgewicht Inconel-legering. Er zijn tevens lichtere katalysatoren. Een kleinere aanpassing is dat Novitec verschillende veren monteerd die de rijhoogte met 2,5 centimeter verlagen. Er is ook een set gesmede wielen beschikbaar in 20 inch maat vooraan en 21 inch achteraan. Klanten kunnen deze in 72 kleuren bestellen en kiezen tussen een geborstelde of gepolijste afwerking.

Novitec maakt ook enkele kleine aanpassingen aan het ontwerp van de 620R waaronder carbon fiber voor de motorkap, de dorpels, de spiegelkappen en de achterkant. Binnenin kan de tuner de racestoelen bekleden met leer of alcantara in de kleur naar keuze van de koper.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.