Novitec Maserati Levante heeft 624 pk en 820 Nm!

Novitec Maserati Levante heeft 624 pk en 820 Nm!

Kun je niet wachten op de SUV van Ferrari? Deze tuner heeft het alternatief!

Op dit moment komt de Maserati Levante Trofeo met zijn 3,8-liter V8 met dubbele turbo het dichtst in de buurt van een Ferrari-SUV. Deze levert 580 pk, wat voor de meeste mensen genoeg zou moeten zijn, maar sommige mensen zullen altijd meer willen. Dit is waar de tuners van Novitec in het spel komen en met Ferrari’s V8 spelen om 624 pk en 820 Nm los te krijgen.

Ze hebben echter meer gedaan dan alleen de motor upgraden; hij is nu 2,09 meter breed nadat Novitec de widebody heeft geplaatst. Hierdoor is de Levante met meer dan 10 cm aan de voorkant verbreed en met 12 cm achter aan de achterkant. Novitec heeft ook enkele wijzigingen aangebracht door de rijhoogte met 25 millimeter te verlagen om de Levante een agressievere houding te geven en het rijgedrag te verbeteren dankzij een iets lager zwaartepunt. Je hebt waarschijnlijk al opgemerkt dat dit niet de standaard velgen zijn, deze hebben plaats gemaakt voor de 22-inch set met “centerlock-look”.

Wat de prestaties betreft zegt Novitec dat het extra vermogen ervoor zorgt dat ‘ie van 0 tot 100 km/h kan sprinten in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid ligt op 309 km/h en dat is net iets hoger dan officieel de snelste SUV, de Bentley Bentayga.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.