Novitec geeft de Ferrari Monza SP1 844 pk!

Novitec geeft de Ferrari Monza SP1 844 pk!

Zullen toekomstige eigenaren hun zeldzame Ferrari’s tunen met een kans op een daling in waarde?

Het nieuwste project van Novitec is gericht op een zeer klein publiek gezien de lage productieaantallen van de Ferrari Monza SP1. Het spreekt voor zich dat het pakket ook beschikbaar is voor de tweezitter SP2, waarbij beide speedsters een glimmende nieuwe set Vossen-wielen krijgen van 21 inch op de vooras en 22 inch op de achteras. De nieuwe wielen worden aangevuld met een aangepaste ophanging die de rijhoogte met ongeveer 35 millimeter verlaagt voor een nog sportievere look.

De tuner heeft ook het standaard uitlaatsysteem vervangen om ruimte te maken voor hun eigen uitlaatsysteem dat een betere warmteafvoer mogelijk maakt. Deze kan optioneel worden geleverd met een kleppensysteem. De nieuwe uitlaat van Novitec is gemaakt van Inconel, een superlegering die zowel in de Formule 1 als in de lucht- en ruimtevaartindustrie wordt gebruikt.

Hoewel de Monza SP1 in zijn standaarduitvoering al Ferrari’s krachtigste V12-motor gebruikt, weerhield Novitec er niet van om de 6,5-liter te kietelen om het vermogen naar 844 pk te brengen, terwijl het maximale beschikbare koppel is gestegen van 780 Nm. Het toegevoegde vermogen heeft een tiende van een seconde gesnoept van de sprint van 0 tot 100 km/h, en duurt nu slechts 2,8 seconden. De topsnelheid ligt op +300 km/h.

Degenen die het voorrecht hebben om een van de twee Ferrari’s zonder dak te bemachtigen, kunnen Novitec vragen om het interieur volledig aan te passen in leer en Alcantara, verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur. Het valt nog te bezien hoeveel klanten hun gewaardeerde Ferrari daadwerkelijk zullen aanpassen, gezien hun zeldzaamheid.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.