[Video] Dit is de dikste Ferrari 458 Speciale Aperta

[Video] Dit is de dikste Ferrari 458 Speciale Aperta

Zonder twijfel. De Ferrari 458 Speciale Aperta is in de meeste gevallen al een plaatje van een auto maar de mannen van Luxury Custom uit Zwitserland hebben er helemaal wat moois van gemaakt.

Als eerste het geluid; bij een standaard Ferrari 458 Speciale Aperta is dit toch een beetje een gedempt geluid en daarom is er een Capristo uitlaat geïnstalleerd. Deze Speciale Aperta had van zichzelf al een redelijk dik uiterlijk met de rode lak in combinatie met de zwart/wit striping van voor tot achter maar dit is nog wat aangedikt door een aantal carbon fiber onderdelen en de zwarte logo’s. De achterlichten zijn ook donkerder dan standaard, deze zijn afkomstig van Novitec evenals de ophanging. Om het geheel af te maken heeft deze Speciale Aperta een nieuw setje wielen aangemeten gekregen van ADV.1 Wheels!

De Ferrari 458 Speciale Aperta werd in september 2014 onthuld en is in feite een cabrio-versie van de 458 Speciale. Hij is slechts 50 kilo zwaarder dan de coupé en komt daarmee op 1.340 kilogram. Met 605 pk en 540 Nm uit de 4.5 liter V8 is de Speciale Aperta de krachtigste Ferrari Spider ooit gebouwd en daarnaast is het ook de sterkste atmosferisch straatlegale auto met V8 die de Italianen hebben gemaakt. In Nederland kost heb je er een voor zo’n €311.459,-. Althans, zolang Ferrari er nog eentje heeft want er worden er in totaal slechts 499 geproduceerd.

Dit exemplaar werd gespot in Monaco tijdens Top Marques Monaco 2015.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.