Novitec doet de Model X!

Novitec doet de Model X!

Novitec Model X

“I don’t often tune Teslas, but when I do…”

Novitec is ooit verzonnen om de gemiddelde Italiaanse supercar van wat meer peper te voorzien. Door de jaren heen voegde enkele andere merken, zoals het Britse McLaren, zich bij de line-up van de Duitse tuner. Dat ze niet alleen sportwagens aanpassen, maar ook luxe wagens als Rolls-Royce’s en Maserati’s, wekt het idee dat hun eigen design nooit bijzonder ver van het origineel staat. Begrijp me niet verkeerd, hun wagens zijn nog altijd stervens imposant, maar als we het vergelijken met “anderen”, durven we ze nog te categoriseren als “redelijk”, in plaats van verpauperd.

Die tactiek is blijkbaar zo sterk dat ze zich wederom een uitbreiding kunnen veroorloven. Sinds halverwege deze week staat dé messias van het elektrische rijden, Tesla, namelijk ook op hun bestellijst. Novitec wijkt echter iets van hun filosofie af, door een wel héél subtiele eigen draai te geven aan de Model X. Als we terugdenken aan bijvoorbeeld hun N-Largo’s, zien we duidelijk dat het geen standaard Ferrari’s zijn. Maar dit pakket durft zelfs zo laag onder de radar te vliegen, dat ze hun carbon side skirts en bumpers aanbieden in dezelfde kleur als de wagen zelf, waardoor je het onderscheid amper kunt zien!

Om toch niet geheel onopgemerkt door de wereld te zoeven, stappen ze op Vossen Wheels af. De ontwerper van velgen die meer dan eens onder je favoriete tuners te vinden zijn, levert voor deze elektrische laagvlieger een setje 22″ vijf-dubbelspaaks velgen. Erachter kun je eventueel nog keramische remmen mikken, al heb ik dan nog wel één vraag: waarom?

Wat om overduidelijke redenen mist, is een een of ander bruut uitlaatsysteem; iets waar Novitec normaal gesproken een fijn neusje voor heeft. Het is lastig om precies te zeggen hoe we ons voelen bij het ontbreken van zo’n frequent onderdeel van een tuning pakket, maar heel veel kunnen we er niet aan veranderen. Ach ja, part of the deal!

Novitec Model X

Novitec Model X

Novitec Model X

Novitec Model X

Novitec Model X

Novitec Model X

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.