Nostalgie ten top: de nieuwe Alpine A110!

Nostalgie ten top: de nieuwe Alpine A110!

Alpine A110 2017

Een verrassend ontwerp? Nee. Een fantastisch ontwerp? *DING! DING! DING!*

Als een echte donderslag bij heldere hemel komt het zeker niet, maar ja, heel veel anders kan je ook niet verwachten wanneer hun PR-team de wagen al jarenlang aan het teasen is. Daarbij komt ook nog eens, dat de nieuwe Alpine A110 wel heel wat wegheeft van de inmiddels klassieke wagen, die het merk ooit op de kaart zette. Beide zijn prachtige compacte sportwagens met een uniek design. Het is dus geen verwijt, want waarom zou je afstappen van een winnende formule?

Toch is dit misschien wel de vervelendste tease die Alpine kan geven, want op het volledige uiterlijk van de A110 na, geven ze eigenlijk niets prijs. Dat de auto een aluminium carrosserie heeft en hoogstwaarschijnlijk een geblazen vierpitter huist, wisten we al. Hoe anders krijg je immers een licht, wendbaar sportautootje? Nee, het duurt nog tot aan de Autosalon van Genève voordat we een waslijst aan specificaties te zien krijgen. Omdat er dus niet zoveel te vertellen is over de auto zelf, heb ik  een vergelijkbaar scenario bedacht.

Je oma komt een weekendje langs en besluit haar zondag te wijden aan het bakken van een boel lekkers. Je zit boven, maar raakt helemaal betoverd door de geuren, die inmiddels het hele huis vullen. Je wandelt vol hoop naar beneden om de boel eens te inspecteren, en ziet gevulde koeken, enorme taarten en een hoop spijs. Net wanneer je je als een maniak op het voer wilt storten, vertelt ze je dat je nog even moet wachten tot later op de avond; het is immers het toetje.

Dat is precies wat Alpine nu met ons doet. Dus eh, bedankt hè!

Alpine A110 2017

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.