Nostalgie: speciale Martini-editie van de Lancia Delta Integrale is supervet!

Nostalgie: speciale Martini-editie van de Lancia Delta Integrale is supervet!

1992-Lancia-Delta-Integrale-HF-Turbo-Martini-1

Deze gelimiteerde Martini-editie van de Lancia Delta HF Integrale Evo 5 die binnenkort onder de hamer gaat, zal naar verwachting € 150.000 opbrengen.

De Lancia Delta HF Integrale is een van de coolste auto’s ooit. En dat telt dubbel en dik voor de in Martini-kleuren gespoten Evo-versies, een moddervette knipoog naar de heerlijke Groep A-machines waarmee Lancia het Wereldkampioenschap Rally jarenlang domineerde. Tussen 1987 en 1992 was de Delta goed voor 46 WRC-overwinningen, 4 wereldtitels bij de piloten en zelf 6 bij de constructeurs. Een legende!

1992-Lancia-Delta-Integrale-HF-Turbo-Martini-3

Bij Silverstone Auctions gaat de Lancia Delta HF Integrale Martini Evo 5 uit 1992 met chassisnummer #124 onder de hamer. Hoewel de nu 24 jaar jonge rallyreplica reeds 5 eigenaars had, staat er slechts 50 kilometer op de teller. Ze hebben er dus geen meter mee gereden!

Deze in de iconische Martini-outfit gehesen Lancia Delta Integrale behoort tot een gelimiteerde reeks van 400 exemplaren, gebouwd om de 5de wereldtitel voor constructeurs te vieren. De wagen komt met de originele factuur, de originele handleiding en het originele onderhoudsboekje, al staat daar amper iets in.

Zie deze Lancia Delta Integrale dan ook als een schilderij, als een kunstwerkje waarmee investeerders zoveel mogelijk geld willen vangen. Op 28 februari wordt chassisnummer #124 geveild in het kader van de Race Retro International Historic Motorsport Show 2016, gehouden in het Stoneleigh Park in het Britse Coventry. De huidige eigenaar hoopt tussen de 120.000 en 145.000 euro te vangen.

1992-Lancia-Delta-Integrale-HF-Turbo-Martini-6

1992-Lancia-Delta-Integrale-HF-Turbo-Martini-4 1992-Lancia-Delta-Integrale-HF-Turbo-Martini-7

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.