Home, Nieuws

Nog meer nieuwe Taycan Sport Turismo’s!

Porsche is een meester als het gaat om het uitbrengen van verschillende uitvoeringen van hun modellen. Kon je vroeger kiezen uit bijvoorbeeld een Carrera, Carrera S of Carrera Turbo, tegenwoordig zijn 6 of 7 uitvoeringen van eenzelfde model geen uitzondering.

En de Taycan krijgt nu een zelfde behandeling. Was er tot op heden alleen nog de Sport Turismo GTS, die tijd is geweest.

Je hebt de Taycan als sportsedan, -estate en de Cross Turismo. En daar komen nu vier motorisaties bij:

Taycan Sport Turismo326 pk/408 pkRWDPerformance Battery Plus optie
Taycan 4S Sport Turismo435 pk/490 pkAWDPBP optie
Taycan GTS Sport Turismo517 pk/598 pkAWDPBP standaard
Taycan Turbo Sport Turismo625 pk/680 pkAWDPBP standaard
Taycan Turbo S Sport Turismo625 pk/761 pkAWDPBP standaard

Je ziet het, het gamma gaat van 326/408 pk tot 625/761 pk en zoals het de Turbo S betaamt is die vlug, heel vlug. Een McLaren Senna breng je in verlegenheid door ook in 2,8 seconden naar de 100 te schieten. Alleen stop jij met accelereren bij 260 kilometer per uur waar de Senna nog wel even door kan. Maar anderzijds: een Senna kan geen volwaardig gezin met bagage meenemen, het verschil moet hem ergens in zitten.

Bron: Autogespot

Dus voor het vermogen koop je de Turbo S, ga je voor kilometers per lading, dan is de 4S jouw auto. Net geen 500 kilometer moet lukken en in nog geen 25 minuten kun je de accu 80 procent opladen. Is er nog meer nieuws aan de horizon? Jazeker. En het draagt de naam ‘Sunshine Control’. De panoramadak is opgedeeld in 9 compartimenten welke afzonderlijk geregeld kunnen worden door te schakelen naar mat of transparant.

It all comes with a price

Of het nu gaat om de uitrusting of de motorisatie, je kunt het zo kostbaar maken als je zelf wilt, maar de vanafprijzen zijn als volgt:

Taycan Sport Turismo: €90.800

Taycan 4S Sport Turismo: €111.500

Taycan Turbo Sport Turismo: €158.800

Taycan Turbo S Sport Turismo: €192.700

Welke kies jij?

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.