Nog meer fraaie Kia’s—het is mogelijk!

Nog meer fraaie Kia’s—het is mogelijk!

Kia Concept IAA

In de categorie “conceptauto’s die er zéker mogen komen”.

Kia is de weg kwijt. Of beter gezegd: ze hebben een pad gevonden waar het regelmatig tekenen van mooie auto’s wél mogelijk is. Maanden geleden alweer zagen we voor het eerst de Stinger, die het eigenhandig op wil nemen tegen een reeks Duitse concurrenten. In hoeverre dat precies gaat lukken moeten we nog zien, maar op visueel gebied gaan ze in ieder geval de juiste kant op. Dat het overgrote gedeelte van het Kia-gamma nog heel wat van de Stinger kan leren, negeren we maar even, aangezien Kia’s nieuwste persfoto ons een hart onder de riem steekt.

We hebben hier namelijk te maken met een behoorlijk eigenwijs figuur, die wederom duidelijk maakt waar de Koreanen in de toekomst nu precies naartoe willen. Vergeet niet dat het ontzettend belangrijk is om af en toe stil te staan bij de exacte doelstellingen. Deze “Hot Hatch” is dan ook de perfecte manier om het publiek te overtuigen van hun ambities. Op zijn ietwat ongelukkig gekozen naam na, die er wellicht op duidt dat dit de toekomstige Cee’d moet worden, is het simpelweg een fraai studiemodel.

Heel veel meer informatie over deze Shooting Brake/stationwagen is er echter niet. Wel brengen ze hem mee naar de IAA in Frankfurt. Daar zal deze concept debuteren tussen de nieuwe Cayenne en de sublieme Continental GT.

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.