Nissan R32 Skyline ‘transformeert’ in bekende Chevrolet Camaro

Nissan R32 Skyline ‘transformeert’ in bekende Chevrolet Camaro

Hopelijk inspireert het de makers van Transformers om Bumblebee een Nissan Skyline te maken.

Deze eigenaar uit Japan had het idee om zijn favoriete Chevrolet Camaro te bouwen. Voor wie niet bekend is met de gele wagen: Bumblebee is een fictief karakter uit de film Transformers, gebaseerd op deze muscle car.

De filmreeks over vechtende robots, die zich kunnen ‘transformeren’ in auto’s, werd vooral onder filmregisseur Michael Bay in 2007 een succes. Al zullen sommigen vooral die motorkap-scene van Megan Fox herinneren.

Bijzondere keuzes

Chevrolet Camaro, Transformers, Bumblebee, Nissan Skyline R32, project, Japan, bodykit

Opvallend aan dit project is dat er voor de ombouw van de Chevrolet Camaro (2010-2015) een Nissan Skyline R32 uit 1993 haar onderdelen heeft moeten afstaan.

De ombouw is helaas niet zo succesvol; de daklijn geeft bijvoorbeeld al snel de ware identiteit van de gele Camaro weg. Ook de nieuwe panelen zitten niet heel overtuigend vast aan het chassis. Zo geeft de eigenaar toe dat er scheuren in de ‘bodykit’ zitten.

Hoewel het binnen in de Chevrolet wat degelijker vastzit, is ook hier een gewaagde keuze gemaakt. Een Momo-stuur en Bride sportstoelen vullen een bruin-crème suède interieur. Het ‘Autobots-logo’ verklapt dan wel dat het gaat om een Transformer.

Chevrolet Camaro krijgt ook wat van de R33

Onder de advertentie lezen we dat de Camaro een RB25 (van de R33 Skyline) gekregen heeft. Dit motorblok levert ruim 400 pk naar de wielen via een vijf-traps handbak. Hoewel de teller 122,600 kilometer aangeeft, lezen we dat het blok blijkbaar slechts 75,000 kilometer oud is. Hmm…

De verkoper noemt een beginbod van 3,2 miljoen Yen, omgerekend zo’n 22.500 euro. Helaas is de advertentie op Yahoo Japan niet meer toegankelijk voor Europa en de VK. Al vragen we ons af of dat zo erg is.

Bron: © Yahoo Japan

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.