[Video] 20-jarige krijgt €120.000,- boete voor donut met Nissan Patrol

[Video] 20-jarige krijgt €120.000,- boete voor donut met Nissan Patrol

20-year-old pays Dh500,000 fine for stunt driving in Dubai – http://ktimes.co/di3g7

Posted by Khaleej Times on maandag 4 mei 2015Wat is de hoogste boete die je ooit hebt gekregen? Ik durf te wedden dat dat lager is dan die van deze 20-jarige man die wat rubber onder zijn Nissan Patrol vandaan brandt.

De 20-jarige bestuurder van deze Nissan Patrol in Dubai vond het een goed idee om midden in de nacht op een verlaten stuk snelweg en onder een viaduct, een paar donuts te draaien. Zijn vriend filmde de hele actie en zette de video op diverse social media platforms. Echter werd de video door omwonenden opgemerkt en doorgespeeld naar de politie die de jonge bestuurder opspoorde en een boete oplegde van Dh500.000,- wat omgerekend neerkomt op zo’n €120.000,-. De boete is berekend door Dubai’s Roads and Transport Authority en zou gelijk staan aan de ‘schade’ aan het wegdek.

Dit soort gedrag is onaanvaardbaar. We leven in een beschaafd land en de regering heeft een hoop geld gestoken in een goede wegeninfrastructuur die ten goede komt van de verkeersveiligheid“. Aldus een woordvoerder van de politie aldaar. De politie lijkt de 20-jarige man als voorbeeld te stellen en wilt hiermee zeggen dat dergelijke acties niet getolereerd worden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.