Nissan laat de nieuwe GT-R T-Spec en GT-R Nismo zien

Nissan laat de nieuwe GT-R T-Spec en GT-R Nismo zien

Ook dit jaar krijgt ‘Godzilla’ een andere snoet

Waar automerken bezwijken onder de ‘elektrificatie’ van nu, blijft Nissan standvastig met de GT-R. Ze weten de legendarische performance-lijn al 15 jaar spannend te houden. En terwijl wij het nieuws dat hij niet meer naar Nederland komt nog aan het verwerken zijn, onthult de Japanse autofabrikant nu alvast hun nieuwe GTR-R T-Spec en GT-R Nismo.

Dit keer is er vooral aan een verbeterde aerodynamica en ‘fijner afgestelde rijkwaliteit’ gewerkt, vertelt Nissan in hun presentatie. Ook zouden de trillingen en het geluid in de auto een stuk minder zijn. Over dat laatste is de GT-R liefhebber waarschijnlijk minder enthousiast. Er komen in totaal acht uitvoeringen: ‘Pure’, ‘Black’, ‘Premium’, ‘Premium T-spec’, ‘Track engineered by Nismo’, twee ‘Nismo’ varianten en ook de T-Spec is terug. Houden we het nog bij?

Specificaties van de Nissan GT-R T-Spec en GT-R Nismo

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we vooral naar de GT-R Nismo keken. Hij is misschien wel meer ‘Nismo’ dan ooit. De Japanner is van binnen én van buiten een circuitwapen. Een primeur voor de Nismo: voor het eerst heeft de GT-R een mechanisch sperdifferentieel op de vooras. Het hoogtepunt van de GT-R – de Nismo Special Edition – wordt nog verder volgestopt met lichtere onderdelen en een koolstofvezel motorkap.

De twee varianten kunnen blijven rekenen op de bekende 3.8-liter V6. Voor de T-Spec betekent dat 570 pk en 637 Nm met hulp van twee turbo’s. De Nismo haalt ruim 600 pk met 652 Nm uit een licht gemodificeerde V6. Daarmee blijft het motorisch dicht bij zijn voorganger. En dat vinden we helemaal niet zo erg.

Via © Nissan

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.