Nissan Juke-R 2.0 heeft 600 pk!

Nissan Juke-R 2.0 heeft 600 pk!

Nissan Juke-R 2.0

Een geüpgrade versie van de Nissan Juke-R zal zijn opwachting maken op Goodwood Festival of Speed aankomend weekend.

‘s Werelds eerste crossover supercar krijgt nu de GT-R Nismo twin-turbo V6 3.8 liter motor, die een vermogen van 600 pk en 652 Nm aan koppel levert, waardoor de 2.0 versie 50 pk meer heeft dan de eerdere Juke-R die het moest doen met 550 pk. In de GT-R Nismo is een sprint van 0 tot 100 km/h mogelijk in 2,7 seconden maar dit is uiteraard niet haalbaar voor de Juke-R. De eerste Juke-R deed over deze sprint zo’n 3,7 seconden en waarschijnlijk doet de Juke-R 2.0 dit een aantal tienden sneller.

Afgezien van de veranderingen aan de motor heeft de Juke-R 2.0 ook een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken. Zo heeft hij een nieuwe carbon fiber voorbumper met grotere luchtopeningen die voor extra koeling moeten zorgen van de motor. De nieuwe achterbumper is ook gemaakt van koolstofvezel en wordt geleverd met een carbon diffuser terwijl de achterlichten zijn overgenomen uit de reguliere 2015 Juke. Ook zijn de voorste spatborden, motorkap, de bovenste en onderste koplampen en de koolstofvezel dorpels gewijzigd.

Nissan verwijst momenteel naar de Juke-R 2.0 als zijnde een concept en over de mogelijkheid van een productie model valt nog niets te zeggen.

Nissan Juke-R 2.0

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.