Nissan GTR voor orgaantransport in Portugal

Nissan GTR voor orgaantransport in Portugal

Dat het belangrijk is om snel te handelen bij het transporteren van organen was al bekend, Nederland zet daarvoor snelle auto’s in zoals de Audi Q7 en Mercedes Benz E-Klasse.

In Portugal gaan ze net een stapje verder.

De Portugese Nationale Republikeinse Garde vervult een groot aantal verschillende veiligheidsfuncties in het land, waaronder het vervoeren van organen. Die inspanning wordt gemakkelijker met een nieuwe toevoeging: een Nissan GT-R. Het komt vrij vaak voor dat supercars met een hoog vermogen hun weg vinden naar de politie- en militaire vloten, hoewel ze vaak dienen in ceremoniële of promotionele functies. Dat zal bij deze GT-R niet het geval zijn.

The Guard plaatste een foto van de supercar in zijn “uniform”: een zwarte coupé met een geel-groene kleurstelling. Op de motorkap zijn de initialen van de wacht in grote letters gedrukt over de “Transporte De Órgãos” (orgaantransport). Details over hoe de Guard in het bezit kwam van de GT-R zijn helaas moeilijk te vinden. Hoewel de organisatie wel op Facebook heeft gepost dat de GT-R, samen met een ander voertuig, in strafzaken in beslag is genomen. Het is niet ongebruikelijk dat de politie dergelijke voertuigen hergebruikt, vooral de snellere merken en modellen.

Guarda Nacional Republicana op Facebook

Thomas Heule