Nissan GT-R50 Italdesign is eindelijk in productie!

Nissan GT-R50 Italdesign is eindelijk in productie!

Slechts 50 zullen er worden gebouwd, tegen een prijs van €990.000,- per stuk!

Je hebt het prototype en de officiële foto’s van het productiemodel gezien, maar nu brengt Nissan eindelijk foto’s naar buiten van de allereerste klantgeleverde de GT-R50. In tegenstelling tot eerdere afbeeldingen van de productieversie, draagt de eerste klantenauto groenblauw lakwerk in contrast met zwarte voor- en achterpanelen.

Het is zeker een strak ogende supercar, met een daklijn die verlaagd is met 5,4 centimeter in vergelijking met de 2018 GT-R Nismo waarop hij is gebaseerd. Het dak zelf is ook anders met een lager middengedeelte, geflankeerd door verhoogde randen. De LED-koplampen geven de auto een frisse uitstraling terwijl de massieve vleugel aan de achterkant verstelbaar is. Afronding van de veranderingen aan de buitenkant zijn de op maat gemaakte lichtmetalen 21-inch wielen, exclusief voor dit model.

Wat je verder hebt? Een 3,8-liter twin-turbo V6 die goed is voor 720 pk en 780 Nm koppel. Italdesign gaat zoals gezegd maximaal 50 exemplaren maken van de GT-R50. Dat er 50 exemplaren worden gebouwd, evenals de naam GT-R50, is omdat Italdesign in 2019 zijn 50-jarig bestaan viert. Ook rijden er al 50 jaar GT-R’s rond op onze planeet.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.