Deze 1200 pk Nissan GT-R kan van jou zijn!

Deze 1200 pk Nissan GT-R kan van jou zijn!

Nissan GT-R Sneaky Tuning

Dit exemplaar is waarschijnlijk de meest bekende Nissan GT-R van Nederland. Spierwit en bloedsnel.

Waar kunnen we deze Nissan GT-R dan van kennen? Zo’n anderhalf jaar geleden verscheen dit beest op het circuit in Assen met naast hem een Porsche 918 Spyder, beide klaar voor een dragrace. Het resultaat? De Nissan GT-R lacht de 918 Spyder uit en komt als eerste over de streep. Deze Nissan GT-R is sindsdien bekend bij het grote publiek maar ruim daarvoor al bij de liefhebbers in de scene.

Na drie jaar Nissan GT-R rijden heeft de eigenaar zijn focus gericht op een nieuw project en is het tijd om afscheid te nemen van de GT-R. Dat betekent dat ‘ie momenteel te koop staat en wel voor een bedrag van €120.000,-.

Nissan GT-R Sneaky Tuning

Niet standaard
Uiteraard is de auto niet meer standaard te noemen. Het betreft een Nissan GTR Premium Edition welke het standaard moet doen met een 485 pk sterke 3.8 V6. Dit exemplaar beschikt echter over een 4.2 liter grote V6 met een vermogen van 1200 pk en maximaal koppel van +1000 Nm. Bovendien is het zelfs mogelijk om een vermogen van 1350 pk te realiseren door enkele aanpassingen te doen en gebruik te maken van ethanol. Hieronder een kleine opsomming van aanpassingen die de eigenaar van de auto heeft gedaan:

-Sleeved and stroked VR38 4,2ltr block
-ETS GTX35R Turbo Kit
-ETS Race Intercooler Kit
-Kelfort Cams incl adapted cam followers/buckets
-Kelfort Valve Springs
-4″ Custom Exhaust systeem
-PPG 1st-6th Gear Set
-Dodson Pro-Max Clutch Kit
-Drive shaft shop 1000+hp
-Rear Axles
-M&H Racemasters Tires
-Enkei PF01 18″ Wheels
-AP Racing J-Hook Brake Discs all around
-Ferodo DS2500 Pads all around

Interesse gekregen? De auto heeft in totaal 55.000 kilometer op de klok; de 4.2 V6 is pas 7500 kilometer oud en de benodigde onderhoud is vakkundig uitgevoerd. Proefritten zijn niet mogelijk, meerijden voor serieuze en potentiële kopers daarentegen wel. Je kunt de volledige advertentie bekijken op Marktplaats.nl!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.