Nissan brengt nog een update voor de GT-R

Nissan brengt nog een update voor de GT-R

Hij is er alweer een tijdje, de Nissan GT-R. In 2007 kwam ‘ie voor het eerst uit, en tot op de dag van vandaag is Nissan nog steeds bezig met de wagen. In 2020 komt namelijk weer een “nieuwe” versie uit.

Op het oog lijkt er niet zoveel te zijn veranderd. Wel kun je nu een nieuwe set 20 inch velgen kiezen, evenals een grijs lederen interieur. Ook is de kleur Bayside Blue terug, die eerder op de 50th Anniversary te bestellen was. De rest van de veranderingen zitten onderhuids. Zo beschikt de 3.8 liter V6 met 570 PK over nieuwe turbo’s, die 5 procent efficiënter zijn. De schakeltijden zijn met 0.15 seconden verkort wanneer je in de R-Mode rijdt.

Een ander nieuwtje zijn de titanium dempers met geblauwde sierstukken. Daarnaast is de besturing verder verscherpt en is de slag van het rempedaal korter geworden. De nieuwe wegligging zorgt voor meer comfort en stabiliteit in de bochten. Hoeveel de nieuwe GT-R moet kosten is nog niet bekend, al is de prijs van de huidige GT-R een goede richtlijn: 169.600 euro.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.