De droom van iedere drifter: Een Nissan 240Z met R35 GT-R motor

De droom van iedere drifter: Een Nissan 240Z met R35 GT-R motor

De Nissan 240Z stamt alweer uit begin jaren 70’. De twin-turbo V6 zag het levenslicht zo’n 40 jaar later. En dan zijn er van die gekken, in dit geval de Ozzies (Australiërs in de volksmond), die deze twee iconen bij elkaar krijgen. De uitkomst? Godzilla in een vintage-jasje!

Over het technische plaatje is op dit moment nog weinig bekend maar geloof ons dat dit een kostbaar (heel kostbaar) projectje is geweest. Niets past 1 op 1, alles is custom made om over het aanpassen van de kabelboom maar te zwijgen. En wij vertrouwen erop dat het aantal pk’s op dit moment heel wat meer is dan de standaard 485 pk’s die de Japanner van huis uit heeft meegekregen. Zijwaarts gaan met deze rakker moet dus geen enkel probleem zijn.

Zoals zovelen van ons weten, als de auto uiteindelijk helemaal in orde is en zelfstandig rijdt, is het het allemaal waard geweest. De auto zal deelnemen aan de Honeywell Garrett International Drift Challenge, dus beelden van het glibberen en glijden van dit kunstwerk kunnen niet uitblijven. Check voor nu snel de beelden van de eerste meters van deze auto!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.