Nieuwe VW Transporter T7 komt eraan!

Nieuwe VW Transporter T7 komt eraan!

Net als sommige van de nieuwe generatie personenauto’s van Volkswagen, heeft ook de nieuwe Transporter een opvallende lichtbalk in de grille.

Volkswagen Bedrijfsvoertuigen liet eerder deze week stilletjes een teaserafbeelding voor de nieuwe Amarok pick-up vallen en nu volgt het een vergelijkbare ingehouden benadering met de aangrenzende T7-preview. De Transporter van de zevende generatie is hier afgebeeld in de passagiersvriendelijke Multivan uitvoering en het zou zomaar eens de de plug-inhybrideversie kunnen zijn, te oordelen naar het ontwerp van de voorkant.

De teaserafbeelding geeft aan dat de front-end styling zal aannemen na het Budd-E concept dat begin 2016 werd onthuld. Prototypes vertoonden eerder al meer afgeronde hoeken in vergelijking met de uitgaande T6.1, maar omdat het in de eerste plaats een bestelwagen is, zal ie nog altijd vierkant zijn om de binnenruimte te maximaliseren.

Nadat de kleinere Caddy naar het MQB-platform verhuisde, wordt algemeen aangenomen dat de zevende generatie Transporter eveneens zal overschakelen naar de tegenwoordige architectuur van de Volkswagen Group. Dat zou betekenen dat veel van de mechanica van de Golf Mk8 zal worden toegepast.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.