Nieuwe Tesla Model S Plaid doet 0 naar 100 km/h in 2,1 seconden!

Nieuwe Tesla Model S Plaid doet 0 naar 100 km/h in 2,1 seconden!

Dat elektrische auto’s snel kunnen accelereren is algemeen bekend en is zekere zin ondergeschikt aan het bereik. Toch doet Tesla er een schepje bovenop op met de Tesla Model S Plaid!

De Tesla Model S Plaid maakt gebruik van drie motoren die tezamen een flinke 1100 pk leveren. Zoals gezegd zou ie hiermee in staat moeten zijn om de 0 naar 100 km/h sprint te voltooien in 2,1 seconden, en is daarmee een van de snelst accelererende productiemodellen ooit. De topsnelheid zou liggen op 322 km/h. Hoger dan ooit voor een Tesla: de Model S Performance kwam niet verder dan 261 km/h.

Ondanks dat de grote van de accu nog niet bekend is, meldt Tesla dat je op een volle accu zo’n 840 km moet kunnen halen. Met een Nederlandse vanafprijs van €139.990,- de de Plaid ruim €40.000,- duurder dan de Performance maar daarvoor krijg je dan ook een extremere auto. Hoewel de auto pas vanaf eind volgend jaar op de markt zal komen kun je de Tesla Model S Plaid al wel configureren op de website. Je kunt kiezen uit dezelfde vijf kleuren wit, grijs, zwart, blauw en rood, twee verschillende soorten velgen in 19 inch of 21 inch, en drie interieurkleuren zwart, wit of beige.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.