Nieuwe supercar van BMW zal concurreren met McLaren!

Nieuwe supercar van BMW zal concurreren met McLaren!

Als je een BMW wilt met de looks van een supercar heb je niet veel keuze dan de i8 te nemen, alleen ontbreekt het bij de i8 aan prestaties. Met zijn 370 PK komt hij niet echt mee met andere supercars. Echter is BMW nu bezig met de ontwikkeling van een echte supercar.

De enige BMW die enigszins een supercar is is de BMW M1, maar die maakt natuurlijk geen schijn van kans tegen de exotische wagens van vandaag de dag. Volgens Klaus Frohlich, het hoofd van productontwikkeling van BMW, is er iets wat elke ingenieur wel zou willen doen in zijn leven: het maken van een echte supercar. Hoewel deze auto geen directe opvolger zal zijn van de i8, zal hij wel gebruik maken van een aandrijflijn van hetzelfde soort. Alleen zal de 3 cilinder hoogstwaarschijnlijk vervangen worden door een wat grotere motor. Hierdoor zal deze nieuwe wagen een concurrent worden van onder andere de McLaren 570S, en om dat te kunnen doen moet het dus wel een serieuze wagen worden.

Echter is er nog niks officieel aangekondigd, maar lekker speculeren kan altijd. De M8 die binnenkort onze kant op komt zal een vermogen hebben van ongeveer 620 PK, dus het vermogen van de supercar zal minstens net zo hoog liggen, mede dankzij de toevoeging van de elektromotor. Qua uiterlijk is er ook nog niks vrijgegeven, maar als het zoals bovenstaande foto eruit komt te zien zal het een aangename toevoeging worden aan het straatbeeld! Tot het moment dat er een officiële aankondiging komt kunnen we niets anders doen dan hopen…

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.