Nieuwe special door Q by Aston Martin: de Vanquish S Red Arrows!

Nieuwe special door Q by Aston Martin: de Vanquish S Red Arrows!

Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Een Aston Martin die gebaseerd is op stunt-straaljagers? Waar kan ik me aanmelden?!

Wie niet bekend is met de stuntpiloten van de Red Arrows heeft vast en zeker onder een rots gelegen, want de formatie maakt al jarenlang van verschillende evenementen een spektakelstuk. Speciale edities worden zoals gewoonlijk onder handen genomen door de personaliseringsafdeling Q by Aston Martin, en ook deze tien aanstormende bolides vormen daarop geen uitzondering. De eerste negen Red Arrows-geïnspireerde Aston Martins, die slaan op het aantal piloten, worden verkocht, terwijl de overgebleven Vanquish S wordt geschonken aan het RAF Benevolent Fund, die actieve of ex-Royal Air Force leden en hun families steunt.

Iedere piloot krijgt de eer om in één van de wagens hun handtekening te zetten, die vervolgens is terug te vinden op een gedenkplaat in de dorpel. Daarnaast kent de Vanquish S nog een waslijst aan andere knipoogjes naar de Hawk-vliegtuigen. Hiervan springt de kleurstelling “Eclat Red” ongetwijfeld het meest in het oog, want deze rode kleur moet, net als op de vliegtuigen, van grote afstand te zien zijn. Hierdoor vallen accenten als bijvoorbeeld de “Union Jack”, die je in de randjes van de voorspoiler terugvindt, en het in het koolstofvezel dak getekende patroon een beetje in het niet. Verder zijn er hier en daar nog een aantal licht-opvallende blauwe accenten op de Vanquish te vinden. En dan is er natuurlijk nog de binnenkant, die ze allesbehalve vergeten zijn!

Zo is het interieur grotendeels geïnspireerd door de drukpakken die de piloten dragen, die — verrassing! — legergroen zijn. Verder heeft ook de binnenzijde geen tekort aan interessante frutseltjes, want in o.a. de hoofdsteunen van de stoelen en in de bekleding van de deur vinden we die negen iconische stuntvliegtuigen terug. Even goed kijken leert je trouwens dat er achterin nog ruimte is voor twee racehelmen, die speciaal voor deze zeldzame wagens ontworpen zijn en gezellig bij je Vanquish worden geleverd. Tenslotte is er nog iets bijzonders aan de hand met het stuur van de Vanquish S, want deze lijkt praktisch identiek te zijn aan het stuur van de One-77.

Hou jij het bij een “standaard” Vanquish S, of zou je al je geld steken in deze schitterende Red Arrows uitvoering?

Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Aston Martin Vanquish S Red Arrows

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.