Nieuwe Porsche Cayenne GTS krijgt zijn V8 terug!

Nieuwe Porsche Cayenne GTS krijgt zijn V8 terug!

Waar de vorige Cayenne GTS het nog moest doen met een 3,6-liter V6 Biturbo, krijgt de nieuwe GTS een lekkere 4,0-liter V8 Biturbo mee!

De 2021 Porsche Cayenne GTS en GTS Coupé zijn er om klanten een nieuwe keuze te geven die tussen de bestaande S en Turbo varianten valt. De Coupé wordt standaard geleverd met het Sport Chrono Pakket en biedt optioneel, ovale uitlaatpijpen. Beide modellen maken gebruik van de eerder genoemde 4,0-liter V8 met dubbele turbo, goed voor 460 pk en 620 Nm koppel. De Cayenne GTS Coupé wordt standaard geleverd met het Sport Chrono Pakket met Porsche Performance Start launch control, zodat hij in 4,2 seconden de 100 km/h kan halen. Deze technologie is optioneel op de ‘gewone’ Cayenne GTS en deze doet 0 tot 100 km/h standaard in 4,5 seconden. Beide varianten hebben een topsnelheid van 270 km/h.

De nieuwe Cayenne GTS krijgt bovendien de Porsche Active Suspension Management-dempers. Deze verlagen de rijhoogte met 30 millimeter (1,18 inch) in vergelijking met een Cayenne S. Esthetisch gezien wordt de GTS Cayenns standaard geleverd met het Sport Design-pakket, met een zwarte afwerking voor luchtinlaten, de raamlijsten en emblemen. De SUV’s hebben getinte achterlichten en rijden op 21 inch RS Spyder Design-wielen met een satijnzwarte afwerking.

De Nederlandse prijzen beginnen bij €178.900,- voor de Cayenne GTS en €183.800,- voor de Cayenne GTS Coupé. Let op, dit zijn vanafprijzen. Met de optielijst ernaast kun je deze bedragen nog flink opvoeren.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.