Nieuwe Peugeot 308 wordt VW Golf killer!?

Nieuwe Peugeot 308 wordt VW Golf killer!?

Na 8 jaar lang, vrijwel een onaangetast icoon te zijn geweest is het tijd voor vervanging. Dit is de gloednieuwe Peugeot 308, een auto waar Volkswagen bang van wordt.

Na acht jaar op de markt en verschillende facelifts gaat de tweede generatie Peugeot 308 met pensioen. Zijn opvolger was het wachten meer dan waard, de vernieuwde 308 is visueel een stuk aantrekkelijker dan zijn verouderde voorganger. De VW Golf-rivaal, die volledig opnieuw is ontworpen, ziet er als geheel nieuw uit en brengt een eerbetoon aan het verleden van Peugeot met een retro badge en het 308 logo onder de motorkap.

Het krijgt eindelijk de tanden van de leeuw gemaakt van ledlichten die door de gehele voorbumper lopen. Hierdoor komt de lijn overeen met de meest recente Peugeot modellen. De grille is ge├»nspireerd op onlangs bijgewerkte SUV’s zoals de 3008 en 5008.

Aan de achterkant van de auto installeert Peugeot de full-led-achterlichten, vergezeld door een glanzend zwart sierstuk dat zich uitstrekt over de achterklep. De kleuren die op de foto’s te zien zijn heten Olivine Green en Vertigo Blue, naast de kleuren kunnen de klanten de nieuwe 308 ook bestellen in het Elixir Red, White Banquise Grey, Pearl White, Black Perla Nera en Artense (silver). Betreft de velgen, hier heb je de keuze in inchmaten dus tussen de 16″ en 18″

Zoals bij vrijwel alle auto’s die de overstap maken naar de volgende generatie, is de 308 iets gegroeid in vergelijking tot zijn voorganger. Met een lengte van 4.36m zal de beenruimte in de nieuwe 308 wat toenemen.

Op de prijzen van deze blitse auto moeten wij helaas nog even wachten. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de komst van de Franse Hatchback.

Thomas Heule