Nieuwe MINI Cooper op de markt!

Nieuwe MINI Cooper op de markt!
MINI COOPER E
bron: www.van-poelgeest.nl

Er is een nieuwe MINI Cooper op de markt gekomen en wij willen dit graag even met jou delen. Deze MINI Cooper is betreft de looks wel veranderd en deze heeft geen verbrandingsmotor, maar is volledig elektrisch! MINI profileert zichzelf als de ideale go-kart waarbij deze al 60 jarige auto veel verschillende doelgroepen aanspreekt, wij gaan jou vertellen waarom!

Nieuwe designstijl

Zoals je gewend bent van MINI, wat onderdeel is van BMW, is het altijd een clean en goed gestroomlijnd design. Ze hebben voor deze elektrische uitvoering van de Mini Cooper gekozen voor een uniek en vernieuwde designstijl. Deze nieuwe designtaal heet ook wel ‘Charismatic Simplicity’. Ze hebben in dit design gekozen voor een compact silhouet, een korte motorkap, lange wielbasis en opvallend grote wielen. De portier grepen zijn netjes weggewerkt in het design en de raamoppervlakken zijn groter gemaakt. Met als doel dat de MINI Cooper groter, sterker en bovenal ongelofelijk snel lijkt.

Deze auto beschikt over LED-koplampen, want welke nieuwe auto heeft tegenwoordig nu niet led? Je kan deze lampen op 3 verschillende manieren instellen, wat de MINI nog persoonlijker maakt. De MINI heeft zelfs een welkom- en tot ziens-lichtanimatie wat wij wel erg bijzonder vinden. En ook over de achterlichten is nagedacht waar de Union Jack niet kan ontbreken.

MINI cooper elektrisch
bron: www.van-poelgeest.nl

Het oude maar nieuwe interieur

Deze auto doet niet helemaal de naam eer aan, het is wel een MINI maar de auto is van binnen verrassend groot. Het nieuwe interieur van deze MINI gebaseerd op het klassieke MINI interieur uit 1959. Die had een rond instrumentenpaneel en de nieuwe MINI Cooper heeft nu een rond touchscreen middenin het dashboard. Hij functioneert als instrumentenpaneel en als informatiescherm.

interieur mini cooper
bron: www.van-poelgeest.nl

Performance van deze MINI

De nieuwe MINI heeft geen vervelende specificaties:

MINI Cooper E
Vermogen: 135 kW / 184 pk
Koppel: 290 Nm
Accucapaciteit: 40,7 kWh
Actieradius: 305 km
0 – 100 km/u in 7,3 seconden

Naast de MINI Cooper E heb je ook de MINI Cooper SE. Deze heeft net iets meer vermogen en een grotere actieradius.

MINI Cooper SE
Vermogen: 160 kW / 218 pk
Koppel: 330 Nm
Accucapaciteit: 54,2 kWh
Actieradius: 402 km
0 – 100 km/u in 6,7 seconden

Wil je deze MINI nu kopen? Hij is verkrijgbaar vanaf 35.990 euro! Ook kan je deze nieuwe MINI private leasen. Wij vinden de MINI echt heel dik, alleen zou onze keuze niet zo snel uitgaan naar een elektrische auto. Alle informatie over deze auto kan je hier vinden!

MINI cooper op de mark
bron: www.van-poelgeest.nl

Anita Polet

Anita is dol op motoren en (super)cars! Het liefst met zoveel mogelijk herrie zo hard mogelijk.