Nieuwe Mercedes C63 AMG Estate gespot in de buurt van de Nurburgring!!

Nieuwe Mercedes C63 AMG Estate gespot in de buurt van de Nurburgring!!

Met de bevestiging dat de motor in de nieuwe C63 modellen de helft van zijn cilinders verliest, is het wachten op de onthulling…

We weten allemaal dat de nieuwe Mercedes-AMG C63 vroeg of laat komt, vooral nadat de reguliere Mercedes C-Klasse eerder dit jaar al zijn debuut heeft gemaakt. De versie met het lange dak bevindt zich ook al in de ontwikkelingsfase en we hebben een nieuwe reeks foto’s om de auto toe te lichten.

Net als het vorige prototype wordt de gecamoufleerde tester hier geleverd met een niet, overeenkomende set wielen, het ene paar heeft een zwarte Y-spaak en het andere is een zilveren dubbelspaak. Waarschijnlijk om spionagefotografen af te werpen om elk laatste detail vast te leggen. Wat Mercedes echter niet kon verbergen, is de agressievere styling op de bumpers en, natuurlijk, de bekende Panamericana grille.

Hoewel de meeste ontwerpupdates voor de AMG C63 Estate en de rest van de C63 reeks niet uitgebreid zijn, weten we allemaal dat er een enorme verandering onder die motorkap zal plaatsvinden.

In een interview heeft hoofdingenieur Christian Früh bevestigd dat de C63 de biturbo V8 zal verliezen ten gunste van een hybride opstelling in combinatie met een viercilinder.

Latere rapporten doken op, die bevestigden dat de hybride aandrijflijn van de volgende AMG C63 550 pk en 800 Newtonmeter koppel zal ontwikkelen, wat hem een beetje krachtiger maakt dan het uitgaande model C63 S.

De nieuwe C63 line-up zal tegen het einde van dit jaar worden onthuld. De C63 Estate die hier is gespot, zal kort daarna worden onthuld, naar verwachting zullen beide in het modeljaar 2022 in de showrooms verschijnen.

Thomas Heule