Nieuwe Mercedes AMG C63 Estate op foto gezet..!

Nieuwe Mercedes AMG C63 Estate op foto gezet..!

Het wachten duurt ons, net als vele van jullie, inmiddels wel erg lang. Gelukkig tonen de spyshots wat details en verzachten ze het wachten….

De introductie van de nieuwe Mercedes-Benz C Klasse doet ons verlangen naar de sportievere AMG modellen. Spionagefoto’s hebben de C63 Estate al onthuld tijdens het testen, en de nieuwste batch laat ons zien dat de ontwikkeling fors aan de gang is. Helaas verstopt onder camouflage, die veel van het onderliggende ontwerp verbergt.

De C63 Estate zal er echter vrij gelijk uitzien als zijn sedan broertje, en het ontwerp aanpassen op alle gebruikelijke plaatsen die AMG graag verandert. De grotere luchtinlaten aan de voorkant zijn duidelijk zichtbaar, net als de Panamericana grille van het merk. Een agressievere voorbumper omlijst het nieuwe ontwerp. Langs de zijkant krijgt de C63 brede dorpels. Aan de achterzijde verraadt de vierkante quad uitlaat die uit de achterbumper steekt het prestatieniveau van de auto. De auto ligt laag over de banden die de grotere remmen bedekken.

Hoewel de nieuwe C63 Estate alle kenmerken van het typische AMG-model zal hebben, zal het onder de motorkap een beetje anders zijn. De twin turbo V8 verdwijnt, maar dat zal zijn prestaties niet schaden. In plaats daarvan zal Mercedes een 2,0 liter hybride viercilindermotor met turbocompressor installeren waarvan wordt gezegd dat hij meer dan 550 pk zal produceren, wat een grote toename is ten opzichte van het vermogen van 503 pk van de V8 in de vorige C63 S. De hybride aandrijflijn zal naar verwachting 800 Newtonmeter koppel uitpompen.

De auto zal naar verwachting later dit jaar debuteren, waarschijnlijk naast de sedan variant, voordat hij in de verkoop gaat voor het modeljaar 2022. De sedan en estate zijn niet de enige varianten van de C Klasse die de AMG trim zullen aanbieden. Spionagefoto’s hebben laten zien dat de C Klasse Cabriolet getesten wordt, wat betekent dat de Coupé waarschijnlijk ook onderweg is, en elk zou de felbegeerde AMG badge moeten krijgen!

Thomas Heule