Nieuwe Lada kopen? Zoveel kost het (!)

Nieuwe Lada kopen? Zoveel kost het (!)

Lada, niet iets wat je zou verwachten tussen al het nieuws over de snelste en dikste wagens. Toch is dit nieuwswaardig, want een nieuwe Lada is een stuk duurder dan je denkt.

Wat we hierboven zien is de Lada Niva. Deze wordt nog altijd nieuw gemaakt in Rusland, naar het originele ontwerp wat al decennia oud is. Het is dus net een G-Klasse. In Nederland zien we ze niet vaak, maar in Duitsland is de auto nog steeds redelijk populair, dit omdat de Lada Niva een vanafprijs heeft van slechts 11.900 euro inclusief BTW.

In Nederland zijn er sinds 2017 nul nieuwe Lada’s gekocht. Reden? Wanneer je een nieuwe Lada importeert, moet je bpm gaan aftikken. En dat is geen mals bedrag, aangezien hij nogal wat uitstoot. Per kilometer stoot de motor 216 gram CO2 uit en dat zorgt ervoor dat de BPM ruim 37.000 euro bedraagt! Het totaalbedrag voor een Lada Niva komt dan uit op 49.201 euro, en dat heeft blijkbaar niemand over voor deze Russische alleskunner.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.