Nieuwe BMW M5 wordt volledig elektrisch en krijgt 1000 pk

Nieuwe BMW M5 wordt volledig elektrisch en krijgt 1000 pk

Vorige week werd eindelijk de BMW 5-serie facelift geïntroduceerd, en nu is het wachten op de performance variant van BMW’s middelgrote sedan van de zevende generatie, de BMW M5.

Hier zullen we waarschijnlijk nog enkele weken op moeten wachten terwijl Car Magazine uit betrouwbare bron wist te horen dat de M5 van de volgende generatie zijn vermogen zal halen uit elektromotoren. Als het gerucht waar is, zal de achtste generatie M5 van BMW de eerste M-auto zijn die volledig is geëlektrificeerd en zal daarnaast op de markt komen als een “Power Plug-in Hybrid Vehicle”. Interne documenten en wat giswerk vertellen dat de PHEV dezelfde motor zal gebruiken in de komende X8 M; een twin-turbo 4,4-liter V8 met een elektromotor die samen voor een vermogen van 750 pk zorgen.

De volledig elektrische M5 zal worden aangedreven door drie elektromotoren van 250 kW. Het is ook waarschijnlijk dat BMW zal upgraden naar een 800V-lader zoals die van de Porsche Taycan. Met een maximaal WLTP-bereik van 700 kilometer, wordt het totale vermogen geschat op 1000 pk / 750 kW en met een 0-100 km/h tijd van slechts 2,9 seconden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.