Nieuwe BMW 4-Serie Cabrio in camouflage gespot!

Nieuwe BMW 4-Serie Cabrio in camouflage gespot!

Met de komst van de nieuwe 3-Serie is het slechts een kwestie van tijd voor de 4-Serie een soortgelijke update krijgt. Dankzij deze spot kunnen we enigszins zien wat het resultaat daarvan is, ook al is ‘ie flink gecamoufleerd.

Door het lekkere weer leek het de test-chauffeur een goed idee om het dak maar even omlaag te doen. Dit dak is niet meer van metaal, maar heeft plaats gemaakt voor een soft-top. Net als de nieuwe Z4. Dit zal de opbergruimte in de kofferbak ten goede komen, aangezien er niet meer een gigantische constructie in hoeft te vouwen. Exacte specificaties zijn niet bekend, maar omdat de nieuwe 4-Serie het platform deelt met de 3-Serie, weten we wel wat voor motoren erin komen.

En dan is de M440i wel de meest interessante variant als het om prestaties gaat. De 3 liter zescilinder zal over 382 PK en 500 Nm beschikken. Door deze motor kan de M340i in 4.4 seconden (4.1 seconden voor de xDrive) van 0 naar 100 accelereren. De cabrio zal wel iets langzamer zijn, dankzij het extra gewicht, maar het geeft wel een indicatie van hoe snel hij zal zijn.

Ook zal de nieuwe 4-Serie het interieur van de nieuwe 3-Serie overnemen, dat betekent dus dat de virtual cockpit en het nieuwe infotainment systeem ook aanwezig zullen zijn. Helaas moeten we nog even wachten tot we de 4-Serie Cabrio zonder camouflage zullen zien, eerst moet de coupé nog komen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.