Nieuwe BMW M340i xDrive Sedan onthuld

Nieuwe BMW M340i xDrive Sedan onthuld

BMW weet ons weer te enthousiasmeren met een vernieuwde 3 serie. De gloednieuwe BMW 340i Xdrive Sedan wist de aandacht te trekken en wij mochten langskomen in de closed room. Ben jij benieuwd wat ons opviel aan deze vernieuwde 3 serie?

Milieuregels vergeten voor de BMW 340i?

Ons verrassen lukt BMW altijd erg goed, zeker met een vernieuwde 3 serie waarin enkel een mild hybride technologie is toegepast. Het gaat dagelijks over elektrisch rijden en de transitie naar een elektrische autowereld, maar de BMW 340i Xdrive Sedan laat zien dat BMW bewust is van hun doelgroep. Tijdens het elektrificeren van hun modellen en het introduceren van deze nieuwe elektrificatie, komt BMW de autosport liefhebbers alsnog tegemoet.

Zoals in de video verteld is, wordt deze vernieuwde BMW 340i Xdrive Sedan geleverd met een mild hybride 6-in-lijn motor waar een indrukwekkende 374 pk uit wordt geproduceerd. Mild hybride houdt enkel in dat er wat energie wordt opgeslagen tijdens het remmen en vervolgens hergebruikt tijdens het optrekken. Een kleine invloed op het verbruik is te verwachten, maar om hier meer over te zeggen willen ook wij hem binnenkort graag rijden!

Veel nieuws is er te vinden in deze facelift van de BMW 3 serie. Maar toch voelt het als een echte 3 serie aan. In het interieur zien we voornamelijk dat het grote scherm achter het stuur erg opvalt, naast natuurlijk de nieuwe gear selector die de versnellingspook vervangt. De stoelen en het stuur voelen vertrouwt aan in deze vernieuwde BMW 340i.

wat misschien nog wel de meeste aandacht trekt en een echte blikkenvanger gaat zijn, is het BMW M sport logo. Voor- en achterop deze BMW zie je dat het logo is aangevuld met de BMW M kleuren. Als eerbetoon aan het 50-jarige bestaan van BMW M zijn de kleuren toegepast. Erg gaaf voor deze BMW in Frozen Pure Grey.

Afwachten geblazen tot deze BMW 340i Xdrive Sedan voor ons beschikbaar komt, dan verschijnt er uiteraard een uitgebreide video! Houdt onze Instagram, Facebook en website in de gaten voor meer autonieuws en uiteraard meer video’s.
Dank aan Andrejs Guscins voor de foto- en videografie.

Okke Messemaeckers van de Graaff

Okke combineert zijn enthousiasme met zijn passie voor de Automotive. Zijn voorkeur voor auto's varieert enorm, van klassiekers tot moderne auto's, niks is te gek.