Nieuwe BMW 3-serie toont M Performance goodies!

Nieuwe BMW 3-serie toont M Performance goodies!

De nieuwe BMW 3-serie zal pas in maart 2019 op de markt komen en we zullen nog veel langer moeten wachten op de nieuwe BMW M3. Om de wens van M Performance bestuurders te verzadigen, heeft BMW een aantal van M Performance goodies klaar staan om de nieuwe 3-serie helemaal naar wens te maken.

Aan de buitenkant biedt BMW een verscheidenheid aan sportieve verbeteringen die verkrijgbaar zijn in carbon fiber of hoogglanzend zwarte. Aan de voorzijde zien we bovendien een flinke carbon fiber splitter en spiegelkappen die eveneens in carbon fiber zijn gehuld. Aan de achterkant vinden we een kofferklep spoiler, getinte achterlichten, een diffuser en bovendien biedt BMW uitlaatuiteinden in een mix van titanium en koolstofvezel.

Iets wat ook direct opvalt zijn de M Performance geperforeerde remschijven met een set rode remklauwen. Om het uiterlijk verder aan te kleden, zijn er een aantal M Performance velgen zoals de 18-inch variant met dubbele spaken. Er zijn ook 20-inch gesmede velgen in een mix van gitzwart en gepolijste afwerking en 20-inch gesmede wielen met Y-spaken die volledig in matzwart of een mix van mat grijs en zwart beschikbaar is.

Aan de binnenkant zien we een M Performance stuurwiel met een rode streep aan de bovenkant en met de hand genaaide, kruislings gestikte naden. Schakelflippers met uiteraard een carbon fiber afwerking zorgen voor een stijlvolle en stoere uitstraling. Een uitrustingsset voor koolstofvezel kan ook een sportievere esthetiek toevoegen aan de rest van de cabine.

Als je van plan bent om de nieuwe 3-serie op bijvoorbeeld circuit Zandvoort te zetten, dan registreert de M Performance Drive-analysator de rijgegevens van de boordcomputers en stuurt deze de info door naar een app op je smartphone. Deze kan bovendien worden gekoppeld aan de camera van je telefoon om je rondjes op het circuit op te nemen. Als alternatief kan de set-up worden verbonden met bijvoorbeeld een GoPro.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.