Nieuwe Bentley W12 gaat €1,75 miljoen kosten?!

Nieuwe Bentley W12 gaat €1,75 miljoen kosten?!

Naarmate de rijken rijker worden, verhogen fabrikanten van luxe en dure sportwagens hun inspanningen om extravagante gelimiteerde auto’s te maken om tegemoet te komen aan deze kleine groep personen.

Bugatti bouwde bijvoorbeeld al een one-off van de La Voiture Noire en verkocht deze voor ongeveer €19 miljoen. Je kunt dus wel zeggen dat er echt geen limiet is aan hoeveel geld sommige autoliefhebbers bereid zijn te betalen voor een speciale auto. Het lijkt erop dat Bentley een stukje van die niche markt wilt en komt met zijn eigen speciale project, met een prijs van £1,5 miljoen. Omgerekend zo’n 1,75 miljoen in euro’s.

Volgens een rapport gepubliceerd door Autocar magazine, ontwikkelt Bentley’s divisie Mulliner een auto die wordt omschreven als de “ultimate open-cockpit sports tourer”. Het mysterieuze model is zou qua looks gebaseerd zijn op de spectaculaire EXP 100 GT-concept, en komt in een oplage van slechts 12 exemplaren in de vorm van een barchetta met twee zitplaatsen. In tegenstelling tot de elektrische EXP 12 Speed6e-concept dat hieronder wordt afgebeeld, zou de mysterieuze nieuwe Bentley worden aangedreven door een W12-motor zonder enige vorm van elektrificatie. Logica dicteert dat de 6,0-liter twin-turbo minstens 600 pk en 900 Nm koppel zal produceren. Het gelimiteerde model zou worden ontworpen zonder dan, en hiermee zou een aanzienlijke hoeveelheid gewicht moeten worden bespaard, waardoor de 0 tot 100 km/h sprinttijd onder de 3,8 seconden zou kunnen duiken.

Autocar wijst erop dat de limited edition nog niet is bevestigd voor productie, maar als dit zal gebeuren, zal de onthulling in 2021 plaatsvinden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.