Nieuwe beelden Bugatti Bolide tonen unieke details!

Nieuwe beelden Bugatti Bolide tonen unieke details!

Het kostte Bugatti een jaar om de Bugatti Bolide van de tekentafel naar het asfalt te brengen, en slechts een paar seconden om indruk te maken op de wereld. Het gebeurde afgelopen oktober toen de track focused machine werd gepresenteerd!

Er is genoeg tijd verstreken sinds de onthulling en voor sommige zelfs tijd genoeg om de Bolide een beetje te vergeten. Nu het jaar ten einde loopt, besloot de autofabrikant ons eraan te herinneren dat de auto er nog steeds is, en publiceerde een reeks nieuwe foto’s.

Officieel is de auto niets anders dan een experiment, een experiment dat zowel een ontwerpstudie als een “drager van technologische expertise” moet zijn. Er is geen officieel plan om het model in productie te nemen, maar het ding is zo verbazingwekkend dat het zonde lijkt om er niet meer van te maken.

Laten we direct naar de sappige cijfers gaan: de beproefde 8,0-liter W16 produceert maar liefst 1850 pk bij 7000 tpm en 1850 Nm koppel vanaf 2000 tpm. De sprong in vermogen werd onder andere bereikt door de ontwikkeling van nieuwe turbo’s met een hogere turbodruk.  Elke pk hoeft daarmee slechts 670 gram te verplaatsen, de Bolide weegt namelijk slechts 1240 kilogram!

Met zoveel vermogen in een lichtgewicht hypercar voor circuitgebruik, is het geen wonder dat de Bugatti Bolide een absolute raket is. 0 tot 100 km/h duurt 2,17 seconden, terwijl 0 200 km/h in 4,36 seconden wordt gedaan! Nog indrukwekkender is de 0 naar 300 km/h run die in 7,37 seconden gedaan is en de 0 naar 400 km/h sprint duurt amper 12 seconden. Bi-zar!

Bugatti vermeld zelfs een theoretische tijd van 0 tot 500 km/h van 20,16 seconden, terwijl hij vermeldde dat de Bolide de Nürburgring in 5 minuten en 23,1 seconden zou afleggen. Topsnelheid? ‘Ruim boven 500 km/h’ aldus Bugatti.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.