Nieuwe Audi RS6 en RS7 krijgen minstens 700 pk!

Nieuwe Audi RS6 en RS7 krijgen minstens 700 pk!

We zijn natuurlijk allemaal bekend met de Audi RS6 en de RS7. Twee van de snelste familie-auto’s die vandaag de dag te koop staan. Echter zijn er meerdere merken die meedoen in deze titanenstrijd, maar met de volgende generatie van de RS6 en RS7 overtreft Audi ze allemaal.

Hoe ze dat gaan doen? Simpel: ze persen abnormaal veel vermogen onder de motorkap! De huidige RS6 en de RS7 delen hun aandrijflijn: een 4 liter V8 die in de Performance uitvoering 605 pk produceert. Maar om te concurreren met onder andere Mercedes zal het vermogen opgeschroefd moeten worden, en dat doen ze: De nieuwe RS6 en RS7 zullen beschikken over een 4 liter V8 gecombineerd met een hybride-systeem uit de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Dit zorgt ervoor dat het totale vermogen van de twee familie-auto’s boven de 700 pk komt te liggen! Er komt ook een variatie zonder hybride-systeem, deze zal over 660 pk beschikken.

Foto’s: Wilco Blok op Instagram

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.