Nieuwe Audi RS3 lijkt op een RS6 hatchback!

Nieuwe Audi RS3 lijkt op een RS6 hatchback!

De Audi A3 is toe aan een nieuw en fris ontwerp, en met de A3 dus ook de S3 en RS3. Die laatst genoemde werd de afgelopen week gespot tijdens het testen op en rondom de Nürburgring!

Hoewel de nieuwe Mercedes-AMG A45 S op dit moment wordt gezien als dé ultieme snelle hatchback, waren het eigenlijk BMW en Audi die ons hebben gebracht waar we nu zijn, met steeds grotere en krachtigere motoren voor de de A3- en 1-serie en bovendien blijft de RS3 iets unieks. Dit nieuwe model brengt het voorspelbare ontwerp van de A3 hatchback naar het volgende niveau met niet alleen een nieuwe bodykit, maar ook met kleine details. Het is meteen duidelijk dat de RS3 veel lager ligt op bredere banden. De voorkant is volledig ontworpen tot het punt dat het er vrijwel identiek uitziet als dat van de nieuwe Audi RS6 Avant C8. De extra brede grille en splitter maken de voorkant af. Aan de achterkant zien we een diffuser met aan beide kanten de welbekende ovale uitlaatpijpen.

Audi Sport heeft eerder al aangegeven dat de 2,5-liter vijfcilindermotor met turboeen zeer belangrijk aspect is van de Audi RS3. Het is een Unique Selling Point ten opzichte van bijvoorbeeld die Mercedes-AMG A45 S. Het is dus vrijwel zeker dat datzelfde blok ook in de nieuwe RS3 te vinden zal zijn. Het gerucht gaat daarnaast dat de RS3 het waterinjectie-idee van de BMW M4 GTS zal lenen, waardoor het gemakkelijk 420 pk en 500 Nm koppel zou moeten kunnen leveren. Hierdoor kan de hot-hatch in ongeveer 4 seconden van 0 naar 100 km/h kan sprinten.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.