Nieuwe Audi RS3 bijna klaar voor productie!

Nieuwe Audi RS3 bijna klaar voor productie!

Slechts een paar maanden voor de officiële onthulling duiken er pre-productie prototypes van de derde generatie Audi RS3 op. Een nauwelijks gecamoufleerd prototype werd onlangs gespot in het besneeuwde noorden van Zweden.

Over AWD gesproken, want dat heb je wel nodig in de sneeuw, de 2021 Audi RS3 zal naar verwachting hetzelfde systeem hebben als de huidige generatie van de hot hatch. Vooral ook omdat de auto op exact hetzelfde platform is gebaseerd als zijn voorganger. Met de naam MQB Evo wordt deze gedeeld met andere VAG-producten zoals de Volkswagen Golf Mk8, SEAT Leon Mk4 en Skoda Octavia Mk4.

Ondanks dat de RS3 is ontwikkeld door Audi Sport (voorheen Quattro GmbH), laat het platform helaas niet veel ruimte over voor spielerei. Zo zal de RS3 naar alle waarschijnlijkheid geen ‘drift-modus’ krijgen, zoals sommige van zijn rivalen. Jammer? Vergeet dan niet dat de 2,5-liter vijfcilinder turbomotor ongeveer 420 pk of meer zal leveren.

Die hoeveelheid vuurkracht zou hem nog sneller moeten maken dan zijn grotere broers, de RS4 en RS5, terwijl hij ook een iets betere rijervaring zal bieden dankzij het veel kleinere gewicht en formaat. De legendarische vijfcilinder beleeft waarschijnlijk zijn laatste jaren ooit in de Audi RS3.

We zullen meer weten zodra het model ergens in het voorjaar van 2021 wordt onthuld!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.