De nieuwe stier op stal

De nieuwe stier op stal

Vandaag gingen er al veel foto’s rond onterend het nieuwe model van Lamborghini, vandaag om 19:00 zou deze unieke verschijning om 19:00 (officieel) bekend worden gemaak. Het gaat om het nieuwe parade paa-.. stiertje van Lamborghini. De Lamborghini Revuelto is niet alleen het nieuwe vlaggenschip van de Italiaanse autobouwer, maar ook een stap in de toch ‘duurzame’ wereld voor het automerk.

Foto’s door: Lamborghini

De Revuelto is een flinke stap vooruit tegenover zijn voorloper, de Aventador. Niet alleen kwa looks aan het ex- en interieur, maar ook als we kijken naar de motor. De 6.5L V12 hybride motor zorgt voor een Redline op 9500rpm en 814PK. Dit zorgt voor een 0 tot 100 tijd van slechts 2.5 seconden, en een topsnelheid van 350km/u! Deze merkwaardige 0 tot 100 tijd is mede dankbaar aan zijn (toch wel opvallende) dubbele koppeling. Welke in de Aventador achterwegen gelaten werd, waardoor deze auto gezien werd als een ‘spartaanse auto’.

Het interieur is een flinke metamorfose ondergaan. Met opvallende updates tegenover zijn voorganger zoals; het stuurwiel, scherm in het middenconsole en display voor de bijrijder. Of de auto nu echt meer comfortabel rijd? Dat moet nog blijken.

En de rappers? Die springen een gat in de lucht als ze zien dat deze Lamborghini weer deuren heeft die omhoog open gaan! Sommige dingen zijn gewoon goed als ze zijn…

Al met al ‘lijkt’ de auto op een combinatie van veel succesverhalen van Lamborghini, met een knipoog naar de toekomst. Je kunt jouw eigen Revuelto al samen stellen via de configurator

Bekende auto YouTuber kreeg alvast een voorproefje van deze bijzondere auto, bekijk de video hier:

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.