Een nieuwe uitdaging voor Don de Jong

Een nieuwe uitdaging voor Don de Jong

Het is de meeste niet ontgaan, maar Don de Jong kroop afgelopen weekend tijdens de Time Attack Demo’s voor het eerst achter het stuur van een circuit geprepareerde Renault Clio 3RS. Hij laat het niet bij alleen een debuut, want het smaakt voor hem naar meer!

Foto door: Duke Design

Slechts 2 weken geleden is de Clio gekocht, en sindsdien goed onderhanden genomen. Aan de buitenkant valt de Renault al goed op door de wrap, welke verzorgd is door heren van Duke Design. Maar als je aan de binnenkant van dit bommetje kijkt zie je al snel dat er meer aan gedaan is. De auto beschikt over QSP stoelen, -gordels met FIA keur en een ECUmaster digitaal dash. Wat ervoor zorgt dat er allerlei dingen tijdens het rijden gemonitord kunnen worden. Ook is er op het onderstel niet bespaard. De auto is voorzien van een AST race onderstel met Nankang AR1 banden.

In de nieuwste vlog van Don is te zien hoe hij kennis maakt met zijn nieuwe race auto en wat er allemaal komt kijken bij het rijden van een auto-race. Hij krijgt van Jesper (bekend van Time Attack) een uitgebreide tour in- en rond de auto. Écht racen heeft Don nog niet gedaan, maar tijdens de Time Attack Demo op TT Assen kon hij wel alvast oefenen hoe het straks in het echt moet. De eerste race staat al om de hoek, dus veel tijd om te oefenen is er niet!

Don krijgt begeleiding van een goede vriend van hem: Mike Bartels, voor hem was het niet de eerste keer dat hij een helm op deed. Hij heeft namelijk op erg hoog niveau gekart waaronder; EK, WK & Super WK. Waar hij immers ook meerdere titels van op zijn naam heeft mogen zetten! Zij gaan nu samen dit nieuwe avontuur aan in de hoop ook in de autosport bekers binnen te slepen.

Hij heeft in elk geval de smaak goed te pakken en zal snel weer te zien zijn achter het stuur van de Renault. De volgende keer zal zijn tijdens; Viva Italia op het Circuit van Zandvoort!

Foto’s door: Duke Design

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.