Niet verkeerd: R8 en TT met Audi Sport Performance Parts

Niet verkeerd: R8 en TT met Audi Sport Performance Parts

Audi Sport Performance Parts

Audi besluit na jaren toch maar hun Duitse rivalen achterna te gaan, en met succes.

Er was maar één Audi die vandaag schaamteloos en als een krijsende, pasgeboren baby alle aandacht naar zich trok: de geheel nieuwe Audi A8. Als je onze Facebook pagina, of zomaar een ander willekeurig platform, al maar een beetje actief volgt, zul je deze tenenkrommende verschijning——excuseer de straffe mening——ongetwijfeld niet gemist hebben. Toch bracht Audi vandaag nog wat ander spul naar buiten, waar ik persoonlijk iets meer over te spreken ben.

Je kunt vanaf eind deze zomer je Audi namelijk opleuken zonder dat daar een tuner aan te pas hoeft te komen! Toegegeven, het is een redelijk achterhaald fenomeen in de wereld van Duitse luxeauto’s, maar dat kan ons niet schelen; het ziet er immers gewoon waanzinnig goed uit. Wat dit verhaal alleen nog maar interessanter maakt, is dat de onderdelen met terugwerkende kracht te bestellen zijn, wat betekent dat je Audi niet gloedjenieuw hoeft te zijn om er een ware boosdoener van te maken.

Eerste indrukken tellen. Dat beseft Audi, in tegenstelling tot hun nieuwe A8, bij hun Audi Sport Performance onderdelen gelukkig wél. Als voorbeeld voor wat er komen gaat, grepen ze twee smaakmakers bijeen voor een verse makeover: de TT en de R8. In eerste instantie maken ze via grove stukken, zoals een uit carbon en plastic vervaardigde luchthapper op de TT en een spoiler op de R8 V10 waartegen je “U!” moet zeggen, hun punt. Daarnaast volgt een onmisbare lading aan andere koolstofvezel delen, en vliegen uitlaatsystemen van Akrapovič en sportievere remmen en veren, ietwat meer onder de radar. Dan weer minder subtiel is die optie waarbij ze de achterbank, uiteraard tegen een kleine vergoeding, uit je TT komen rukken. Ieder wat wils, niet?

Audi R8 Performance Parts

Audi R8 Performance Parts

Audi R8 Performance Parts

Audi R8 Performance Parts

Audi TT Performance Parts

Audi TT Performance Parts

Audi TT Performance Parts

Audi TT Performance Parts

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.