Neidfaktor Audi R8: Eentje met een identiteitscrisis

Neidfaktor Audi R8: Eentje met een identiteitscrisis

Audi R8 Neidfaktor

Audi Tuners kennen we al genoeg, des te minder vaak horen we van tuners die zich bezig houden met het customizen van interieurs. Neidfaktor is zo’n tuner en met hun laatste creatie komen ze op de proppen met een Audi R8 die doet denken aan (de welbekende) witte McLaren P1 met blauw/carbon details.

De jongens uit Duitsland kregen de nieuwe 540 pk sterke Audi R8 op bezoek en de woorden van de eigenaar waren kort maar krachtig: ‘Ik heb laatst in Londen een witte McLaren P1 gezien met een blauw interieur en die wagen had dikke carbon spoilers rondom, dat was vet! Hier wat foto’s, maak er iets van wat hier op lijkt!’ Nee, zo zal het waarschijnlijk niet gegaan zijn, maar bij het zien van deze creatie moest ik wel meteen aan de betreffende wagen denken.

Het voorfront van de wagen is aan de zijkant voorzien van carbon canards, zoals die dingen mooi genoemd worden, een carbon splitter en als je de motorkap omhoog doet, kom je tot de conclusie dat zelfs de binnenschermen van lichtgewicht zijn. Het enige wat verder ‘anders’ is aan de buitenkant, is het partijtje smurven waar je mee wordt geconfronteerd:  de velgen, de remmerij en de X-brace boven de motor zijn bedeeld met het opvallende kleurtje.

Dan hetgeen waar Neidfaktor goed in is, interieurcustomizing. Om het niet te laten lijken alsof er een pot blauwe verf is geëxplodeerd in het interieur, is niet het gehele interieur in blauw alcantara gedipt, maar is het smurven-gehalte gebleven bij de stoelzitting, deurpaneel, middenconsole, stiksels, de pook en een accentje op het dashboard. Stijlvol tot en met. Een tikje carbon geeft het interieur net dat beetje extra racing-gevoel en maakt het geheel compleet. Let even op die carbon schakelflikkers achter het stuur, om verliefd op te worden..

Oja, de geruchten gaan dat op deze R8 een Capristo-uitlaatsysteem gemonteerd is. Alsof een met een V10 bedeelde Audi R8 in deze trim nog niet opvallend genoeg is…

Audi R8 Neidfaktor

Audi R8 Neidfaktor

Audi R8 Neidfaktor

Audi R8 Neidfaktor

Audi R8 Neidfaktor

Audi R8 Neidfaktor

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.