Need for Speed: nieuwe game & film

Need for Speed: nieuwe game & film

Ondanks het grote succes van games zoals Gran Turismo en Forza, is Need for Speed nog altijd de best verkopende race game aller tijden. Hoog tijd dat de succesvolle game een eigen film krijgt welke volgend jaar zijn debuut zal maken. Voorafgaand hieraan zal er ook een nieuwe game verschijnen: Need for Speed Rivals. Deze nieuwe game zal 19 november van dit jaar uitkomen.

900HP Ford Mustang - Need For Speed Rivals

Speciaal gebouwd voor de film is bovenstaande 900pk sterke Ford Mustang. Leuk detail is dat de 900pk niet afkomstig is van een of andere tuner. Nee, Ford Racing zelf is verantwoordelijk voor deze pk-beul, zij hebben een supercharged V8, compleet gemaakt uit aluminium, in de Mustang gelepeld. Ook het uiterlijk is anders dan anders; zoals is de gehele bodykit aangepast, heeft hij ander soort wielen en ook is de lak en kleurstelling anders.

Koenigsegg Agera R - Need For Speed Rivals

Koenigsegg Agera R - Need For Speed Rivals

Koenigsegg Agera R - Need For Speed Rivals

Een andere bijzondere auto die terugkomt in zowel game als film is de Koenigsegg Agera R! De 1140pk sterke 5.0L Twin-Turbo V8 in de Agera R zorgt voor een 0 tot 100 sprinttijd van 2,8 seconden en een topsnelheid van meer dan 400km/h. Gaaf om mee door de game te scheuren; helaas. De Koenigsegg zal lijnrecht tegenover je staan aan de kant van de politie. Andere zogenoemde ”cop cars” zijn de Aston Martin One-77, Dodge Charger SRT8 (2012), Lexus LFA, Nissan GT-R Black Edition en de SRT Viper GTS.

De pareltjes van de racers zullen onder andere de Aston Martin Vanquish, Ferrari F12berlinetta, Lamborghini Aventador LP700-4, Lamborghini Gallardo LP 560-4 (2013), Lexus LFA, McLaren P1, Pagani Huayra en de Porsche 911 GT3 (991) zijn.

McLaren P1 - Need For Speed Rivals

GTA Spano - Need For Speed Rivals

Een andere auto die niet in het lijstje ”cop cars” voor de video game staat is de GTA Spano. Deze gele Spanjaard met 900pk en 1000Nm koppel doet blijkbaar wel mee in de film, althans dat doet bovenstaande foto vermoeden. De 8.4L V10 in de Spano zorgt voor een topsnelheid van boven de 350km/h en de 100km/h wordt bereikt in minder dan 3 seconden. Er zullen in totaal maar 99 exemplaren gebouwd worden, laten we hopen dat deze de film overleefd!

Grappig detail is dat we exact dit model afgelopen april tegen kwamen in Monaco!

GTA Spano - www.hartvoorautos.nl

GTA Spano - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.