Nederlandse Rolls-Royce Cullinan kost je €520.450,-

Nederlandse Rolls-Royce Cullinan kost je €520.450,-

Voor zover bekend rijdt er nog geen Rolls-Royce Cullinan rond op Nederlands kenteken. Dit zou zomaar eens de eerste kunnen worden.

Om gelijk maar even met de cijfers te beginnen kunnen we melden dat de SUV zo’n 2.660 kilogram weegt, 5,3 meter lang is, 2,16 meter breed en 1,84 meter hoog. Een flink gevaarte dus! Om dat blok massa aan het bewegen te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een 6,75-liter V12 met een vermogen van 571 pk en maximaal koppel van 850 Nm dat overigens al beschikbaar is vanaf 1600 tpm. Sprinttijden van 0 tot 100 km/h zullen niet bijzonder indrukwekkend zijn en worden dan ook niet gegeven door Rolls-Royce. Wel wordt een topsnelheid aangegeven van 250 km/h.

Na de Bentley Bentayga en Maserati Levante kon Rolls-Royce natuurlijk niet achterblijven met een dergelijke luxe SUV. De Rolls-Royce Cullinan doet overigens niks af aan het imago van Rolls-Royce; het is immers ook weer een zeer luxe voertuig, alleen dan in een anders jasje gestoken. “Cullinan is luxury in its purest form blended with perfect practicality and off-road capability. Effortless, Everywhere is not just the promise behind Cullinan. It’s the fact.” – Aldus Rolls-Royce.

Dit eerste Nederlandse exemplaar kun je voor €520.450,- ophalen bij Cito Motors in Eindhoven.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.